Projekt BPB: Buy pastor a Bicycle!
sambia.sobrad
Zambias vänner behöver cyklar till pastorer som arbetar på landsbygden, långt från städerna, där det är extremt fattigt. 

Detta trängande behov stod helt klart när Riina Aasa, ordförande för Zambias Vänner, besökte Enfys Ministries nätverk i december 2014 till januari 2015.

Enligt pastor Joseph Bwalya vandrar många av nätverkets pastorer varje dag tiotals kilometer, från en by till en annan, för att besöka de behövande, sjuka, äldre och de föräldralösa barnen. Det är oerhört tidskrävande och svårt.

Dessa pastorer är innerligt hängivna gudsmän, som ägnar sig åt att själavårda sina landsmän och medlemmar i kyrkan.
Som ett exempel kan vi berätta om pastor Godson Matewu. Förra hösten lämnade han sin välskötta kyrka i staden Chingola, för att flytta ut till en av landets mest avlägsna och fattigaste buskregioner, Luwingu. Pastor Godson har 8 barn och inkomsten räcker ibland inte ens till den enklaste mat. Han skulle vara en av de pastorer som verkligen skulle behöva en cykel. Det skulle underlätta oerhört mycket.


En bra cykel kostar ca 125 USD (115 EUR), vilket är en ouppnåelig summa för pastorer som Godson.

 2014 fick en pastor i Kapiri Mposi, Albert Mulunga, en cykel, som han väntat  på länge. Riina Aasa mötte hans fru Mirriam, som berättade att pastor  Alberts hälsa förbättrats betydligt sedan han fått sin cykel. Vi tackar alla som  hjälpte till och donerade till kampanjen!
 


Starten till denna kampanj kom från en av organisationens styrelsemedlemmar, pastor Tiit Kuusemaa, som själv fick en cyckel från deras sponsorkyrka i Finland för 20 år sedan. Denna cyckel hjälpte honom att tjänstgöra i en annan kyrka 14 km bort.

Kanske har du någon gång själv haft ekonomiska problem att skaffa nödvändigt transportmedel. Då har du nu möjlighet att hjälpa våra Zambiska vänner med detta behov. Det skulle betyda så oerhört mycket. Tack på förhand, och Gud kommer att välsigna Dig!

Alla bidrag, små eller stora, välkomnas.
När du ger din donation skriv då på fältet för kommentar: cykel.


Comments: 0
Email again:
Add a comment
Name:
E-mail:
Comment: