Täydellä vatsalla on hyvä käydä koulussa 
sambia.sobrad

Hyväntekeväisyysjärjestö ENFYS:n toiminta Murundun alueen vähävaraisten kanssa menee eteen päin.

22.2.2016 jumalanpalveluksen jälkeen oli paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön säännöllisen ruoka‐avun

jakopäivä. Ruoka‐avustusta jaettin Murundun ja siitä kahdeksan kilometrin päässä sijaitsevan Minamben vähävaraisille perheille. 

Avustus sisälsi 25 kiloa perinteisen puuron, nshiman, valmistamiseen käytettäviä jauhoja, öljyä, munia ja hygieniatarvikkeita. 

Koska avustussummat tulivat viime vuonna ajoissa, pystyttiin kylvötyöt hoitamaan parhaaseen mahdolliseen aikaan. Niinpä ENFYS:n pelloilla kasvaa nyt maissia, tomaatteja, kaalia, papuja ja muita vihanneksia.  Tomaattiviljelmien tuotolla on tarkoitus tukea myös klinikan rakentamista yhdessä Amerikkalaisten lahjoittajien kanssa. Sadonkorjaajista (kuvassa) monet toimivat tukiohjelmassamme olevien orpojen huoltajina.

Tällä hetkellä koululla ruokailee 160 ihmistä viitenä päivänä viikossa. Oppilaiden lukumäärä on noussut 90:stä 130:een. Heidän lisäkseen ruoka tarjotaan orpokodin pojille sekä koulun henkilökunnalle. Ruokalistalla on puuron ja kasvisten lisäksi kanaa sekä tuoretta tai kuivattua kalaa. Kunnollinen ruoka ja täysi vatsa saavat lapset käymään koulussa ahkerasti!


Sambian Ystävien jouluarvonnan tuotolla ostettiin koululle niin uusia kuin käytettyjä oppikirjoja, työvihkoja ja havaintomateriaalia.

Tähänkin asti aktiivinen apulaisrehtori Hilda Bwalya ehtii nyt vieläkin nopeammin ja helpommin paikasta toiseen. Virosta saadun lahjoituksen turvin hänelle pystyttiin ostamaan polkupyörä! Kuluvalla viikolla toimitetaan vielä viisi virolaislahjoituksilla ostetua polkupyörää tarvitsijoille. Siten Sambian Ystävien kautta on hankittu jo 18 polkupyörää, joista suurin osa on lahjoitettu pastoreille.


Kiitämme kaikkia lahjoittajia, jotka ovat antaneet apunsa paikallisten ihmisten oman toiminnan tukemiseksi Sambian Ystävien kautta!

Kommentit: 0
Email again:
Lisää kommentti
Nimi:
Sähköposti:
Kommentti: