Uudet ohjelmat sambialaisten tukemiseksi 
sambia.sobrad
Sambian Ystävien edustajien syksyinen matka Sambiaan auttoi  avustuskohteiden valinnan priorisoinnissa.
Riina Aasan ja Piret Siprian 15‐26.10. 2015 Copperfieldin provinssiin toteutuneen tutustumismatkan
matkaraportin pohjalta olemme päättäneet lisätä yhteistyötä ENFYS:n (Toivon liitto) kanssa Murundun alueella.
ENFYS keskittyy nuorisotyöhön sekä orpojen ammattikoulutukseen ja on laajentanut toimintaansa nopeasti lyhyen ajan sisällä. Käytössämme olevien resurssien kohdistaminen yhdelle alueelle mahdollistaa paremman tuloksen kuin avun hajauttaminen kaukana toisistaan sijaitsevien kohteiden välillä.
ENFYS:n sitoutuneen toiminnan tuloksena on valmistunut orpojen koulurakennus (kuvassa), joka odottaa sisustamista. Tähän saakka opettajat ovat saaneet työstään vain symboolisen rahallisen korvauksen.

Osaavasti johdetun ENFYS:n toimintaan kuuluvat eurooppalaiset standardit täyttävä raportointi, toiminnasta, tiedottaminen sekä avoin viestintä osapuolten välillä. Tämä auttaa muunmuassa välttämään eri hyväntekeväisyysjärjestöjen antamien tukien päällekkäisyyttä.

Seuraavaksi ENFYS suunnittelee ammatikoulun perustamista orvoille.

MTÜ (voittoa tavoittelematon yhdistys) Sambian Ystävien aiemmin aloittamat avustusohjelmat jatkuvat.
Aikaisemmin toteutetuista kampanjoista pysyväksi ohjelmaksi on kasvanut Kanankasvatus. Uusina, pysyvinä avustusohjelmina aloitetaan Auta opettajaa, Opetusvälineet, Kaivon kaivaminen  sekä Katon rakentaminen.
Koko Sambiaa vaivaava puhtaan veden puute on akuuti myös Murundussa ja Minambessa. Siellä voimme auttaa kaivojen perustamisessa. Vain yhden matkan aikana ehdimme kartoittaa 11 orpojen savimajaa, joiden ruokokatto ei ollut vedenpitävä.

Kuvassa: Lokakuussa valmistui muunmuassa peltikatto liikuntavammaisen Emmanuelin (taemmalla rullatuolissa) kuusilapsiselle perheelle. Samalla paikalliset saivat opastusta katonrakennuksen tekniikassa rakennusmestari Andreas Aasalta.

Kommentit: 0
Email again:
Lisää kommentti
Nimi:
Sähköposti:
Kommentti: